اندروید گوگل سیستم عاملی است که روز به روز بر تعداد کاربران و در نتیجه فراگیر شدنش افزوده میشود، سیستمی که از گوشیهای هوشمند شروع کرد و به تبلتها رسید. در گوشیهای هوشمند یکی از مشکلاتی که کاربران با آن مواجه هستند کوچک بودن نسبی صفحه نمایشها است. البته داشتن تعداد زیادی برنامههای کاربردی در تلفن آندروید بسیار مطلوب است، اما این مطلوبیت تا زمانی است که پی میبریم این برنامهها گوشیمان را با مصرف اندک فضای موجود در صفحه نمایش، به هم ریختهاند. حال چندین راهنمایی جهت سازماندهی صفحه نمایش گوشی به منظور بهینه کردن بهرهوری پیشنهاد میکنیم.
صفحه اصلی گوشی اندرویدی در عین سادگی میتواند قابلیتها و میانبرهای کاربردی بیشتری را برای ما ارائه کند، در مقابل صفحهای که مرتب نبوده و پر از آیکونهای برنامه است، وقت زیادی از ما برای یافتن برنامهی مورد نظر تلف میکند.
اگرچه هنگام یافتن آیکون برنامهای خاص میتوان از قابلیت جستجو استفاده کرده و به راحتی آن را پیدا کنید اما تکرار این پروسه کاری خسته کننده به نظر میرسد. به همین دلیل باید به دنبال راهکارهایی باشیم تا این پروسه تکرار نشده و در عوض به برنامهی مدنظر سریعتر دسترسی داشته باشیم. بخصوص هنگامی که برنامههای بیشتری دانلود میکنیم، به طور خودکار میانبرهای آنها به صفحه نمایش اضافه میشود. خوشبختانه مرتب کردن صفحه نمایش گوشی اندرویدی به تلاش زیادی نیاز ندارد. البته شاید در این بین کاربرانی هم یافت شوند که ترجیح میدهند صفحهی اول گوشی خود پر از برنامهها و اپلیکیشنهای متفاوت باشد. حال اگر جزو افرادی هستید که همیشه به منظم و مرتب بودن گوشی و مخصوصا صفحهی اول گوشی اهمیت میدهیم دو راهکار ساده و آشنا را برای شما پیشنهاد میدهیم.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که اجازه ندهید اپلیکیشنها هنگان نصب به طور اتوماتیک میانبرهای خود را به صفحه نمایش اضافه کند؛ البته این امر بدیهی است که وقتی برنامهای را دانلود میکنید و میانبری را به طور اتوماتیک به صفحهی اول گوشی اضافه میکند، میتوانید به راحتی آن را پاک کنید. اما ممکن است همیشه زمان کافی برای انجام این کار و البته پاک کردن میانبر هر اپلیکیشن نداشته باشید، از این رو چند راهحل ساده را در نظر داریم. بعد از غیرفعال کردن اضافه شدن میانبر در خود اندروید، اگر احساس میکنید که تعدادی از اپلیکیشنهای خاصی هستند که دوست دارید همواره در دسترس باشند، میتوانید از کشوهای برنامه یا drawerها استفاده کرده و به راحتی میانبر برنامههای دلخواه خود را به صفحهی نخست گوشی اضافه کنید.
راهحل دوم و بسیار کاربردی، استفاده از پوشهها است. بیشتر تلفنهای اندروید با چند صفحهی خانگی ارائه شدهاند که ممکن است این تعداد اسکرین برای قرار گرفتن تمامی میانبرهای ما کافی نباشند، اما با استفاده از پوشهها میتوانیم میانبرهای صفحهی خانگی را درون چندین منوی فرعی pop-up گروهبندی کنیم. برای این منظور روی صفحه نمایشمان آهسته ضربه زده و برای چندین ثانیه نگه میداریم تا گزینهی پوشهها بالا بیاید. زمانی که پوشهای را در صفحهی گوشی خود ایجاد کردید به راحتی میتوانید اپلیکیشنهای دلخواه خود را به آن اضافه کنید. در این صورت طبقه بندی آنها نیز آسانتر خواهد بود.
شما میتوانید برنامههای خود را بر اساس عملکرد، رنگ، حروف الفبا و بر اساس بیشترین کاربرد مرتب کنید. سعی کنید در این روش با استفاده از کاری که با برنامهها انجام میدهید پوشه بسازید و برنامهها را از این طریق دسته بندی کنید. اگر طرفدار استفاده از پوشهها نیستید میتوانید از این روش استفاده کنید و برنامههای خود را بر اساس موضوع مرتب کنید. به هر سطر یک موضوع خاص را اختصاص داده و برنامههای مشابه را در آن سطر قرار دهید تا به راحتی آنها را شناسایی کنید. به طور مثال سطر اول شما میتواند به برنامههایی اختصاص پیدا کند که برای برنامه روزانه شما کاربرد دارند و سطر دوم به برنامههایی که برای خواندن مورد علاقه شما هستند.